Republike Srpske 1
15300 Loznica
Registracija:
015 893 061
060 50 60 183
Ponedeljak - Petak: 07:00 - 15:00
Subota: 08:00 - 13:00
Nedelja: ne radimo
Servis:
060 50 60 184
Radni dan: 08:00 - 17:00
Subota: 08:00 - 17:00
Nedelja: ne radimo
Direktor:
Velimir Đorđević
060 50 50 180
atcdjordjevic@gmail.com
www.autodjordjevic.com

Republike Srpske 1, Loznica 015 893 061 060 50 60 183 atcdjordjevic@gmail.com
AKCIJA!!!
ZAKAŽI REGISTRACIJU TELEFONOM OD 07 - 23h!
Dobijaš GRATIS pomoć na putu ATLAS 24H!
060 50 60 183
AKCIJA!!!
ZAKAŽI REGISTRACIJU TELEFONOM OD 07 - 23h!
Dobijaš GRATIS pomoć na putu ATLAS 24H!
060 50 60 183

NEINVANZIVNO ČIŠĆENJE MOTORA OD NASLAGA UGLJENIKA

H2E DEKARBONIZACIJA MOTORA

H2E dekarbonizacija motora predstavlja inovativan pristup u održavanju i optimizaciji performansi motora. Ova tehnologija se oslanja na upotrebu vodonika (H2) kako bi se uklonili naslage ugljenika (karbona) unutar motora, što rezultira čišćim i efikasnijim radom.

Pomno prateći inovacije na polju servisiranja vozila, Auto tehnički centar Đorđević je među prvima u Srbiji, a prvi u Loznici i okolini uveo ovu tehnologiju čišćenja motora.

Proces dekarbonizacije motora vodonikom (H2E) ima nekoliko ključnih koraka. Prvo, generator vodonika proizvodi vodonik iz vode elektrolizom. Zatim se dobijeni vodonik ubrizgava u usisni sistem motora tokom normalnog rada. Kada vodonik dospe u cilindre motora, reaguje sa naslagama ugljenika, razlažući ih na jednostavne molekule. Ovi produkti se zatim izbacuju kroz izduvni sistem, ostavljajući motor čistim i bez štetnih naslaga.

Image

PROCES H2E DEKARBONIZACIJE

Naslage ugljenika (karbona) koje se vremenom talože unutar motora smanjuju performanse motora i mogu biti uzrok ozbiljnijih kvarova.
Vodonik i kiseonik gas ponovljivog kvaliteta (H2E) meša se sa vazduhom u usisnoj grani motora
Nakon tretmana obnavljaju se performanse motora. Smanjuje se potrošnja goriva, automobil bolje ubrzava i emituje manje štetnih gasova, a produžava se i radni vek motora.

Prednosti H2E dekarbonizacije motora su mnogobrojne. Prvo, uklanjanje naslaga ugljenika pomaže u obnavljanju performansi motora. To može rezultirati poboljšanom efikasnošću goriva, boljim ubrzanjem i manjom emisijom štetnih gasova. Takođe, čišći motori imaju duži radni vek, smanjujući potrebu za skupim popravkama i održavanjem.

Osim toga, H2E dekarbonizacija motora je ekološki prihvatljiva alternativa. Budući da se vodonik koristi kao sredstvo za čišćenje, proces ne proizvodi štetne emisije ili nusprodukte koji bi mogli štetiti okolini.

Uz sve ove prednosti, važno je napomenuti da je H2E dekarbonizacija motora jednostavan i relativno brz proces koji ne zahteva velike modifikacije motora ili složenu instalaciju opreme. To znači da se može primeniti na širok spektar vozila, uključujući benzinske i dizel motore, kao i motore različitih veličina i snaga.

H2E dekarbonizacija motora predstavlja efikasan i ekološki prihvatljiv način održavanja i optimizacije performansi motora. Sa svojim brojnim prednostima, ova tehnologija ima potencijal da unapredi efikasnost, trajnost i čistoću motora, čineći je privlačnom opcijom za vlasnike vozila širom sveta.

Alt Text
Kvarovi na EGR ventilu nastaju zbog njegove konstrukcije, jer je stalno izložen nefiltriranim izduvnim gasovima, koji vremenom stvore naslage čađi, pa ventil ostane zaglavljen u otvorenom ili zatvorenom položaju i više ne može da reguliše protok izduvnih gasova. U slučaju da se pojave simptomi kvara EGR ventila, potrebno je što pre uraditi dekarbonizaciju motora, jer povećana količina čađi može uzrokovati začepljenje DPF-a, koji je sledeći u lancu izduvnog sistema.
DPF
Pored čišćenje kompletnog motora od naslaga gareži, dekarbonizacijom motora se uklanja između 96-100% čađi nakupljene u DPF filteru
Uređaj za dekarbonizaciju motora
Tehnologija velikog kapaciteta H2E gasa koja se upumpava u motor preko usisne grane dok radi na leru, omogućava da se kvalitetno ukloni garež sa EGR ventila, kompletnog kompresionog prostora, čela klipa, izlaznog dela dizni, komplet svih senzora izduvnod sistema, katalizatora i DPF filtera.
Uređaj za dekarbonizaciju motora
Sve dizne imaju zajednički problem prljanja kanala i otvora kroz koje gorivo prolazi odnosno izlazi. Najefikasniji način da se dizne očiste je dekarbonizacija motora, gde se, pod dejstvom H2E gasa, sva prljavština sa vrhova dizni čisti i odlazi van kompresionog prostora.

REGISTRACIJA VOZILA
3D REGLAŽA TRAPA
H2E DEKARBONIZACIJA MOTORA
SERVISIRANJE UPRAVLJAČKOG SISTEMA
KOMPLETNE MEHANIČARSKE USLUGE
PROMENA I BALANSIRANJE GUMA
PROMENA I ZAMENA AUSPUHA
TEHNIČKI PREGLED VOZILA ZA REGISTRACIJU
OČITAVANJE BROJEVA ZA CARINJENJE VOZILA 
ATEST NA VOZILU POSLE UGRADNJE PLINA ILI NEKE DRUGE PREPRAVKE
PROVERA ISPRAVNOSTI VOZILA I OVERA PUTNOG NALOG

Dekarbonizacija motora ATC Đorđević Loznica

Republike Srpske 1
Loznica

Registracija:
015 893 061
060 50 60 183

Servis:
060 50 60 184

Direktor:
060 50 50 180